неділю, 27 січня 2013 р.

Рейтинг кращих способів профілактики грипу

КОРИСНІ ЗВИЧКИ 


1. Мийте руки. Якщо хвора людина чхнула, вірусний аерозоль осів на якомусь предметі, ви узялися за нього руками, потерли ніс — вірус вже у вашому організмі. Тому мити руки потрібно часто, мінімум 50 сек. і з милом. І не тільки після вулиці, але і після рукостискань, які, до речі, варто обмежити. Носіть з собою дезинфікуючі вологі серветки — не зашкодять. Ними ж краще закривати кран після миття. 



2. Промивайте ніс. Промивайте ніс підсоленою водою разів на 2—3 години — так ви вимиєте віруси з носа. 
3. Провітрюйте приміщення. Робити це потрібно кожну годину по 5 хвилин, інакше концентрація вірусів в приміщенні буде рости. 
4. Робіть вологе прибирання. Віруси, як пил, осідають на предметах. Витирайте їх вологою ганчіркою по кілька разів в день. 
5. Пийте не менш як 2—3 л в день. Так ви забезпечите себе від пересихання слизистої верхніх дихальних шляхів — через пересохлу слизисту носа вірусам легше потрапити в організм. 
6. Беріть обід здому. У громадському харчуванні ви частіші, ніж де б то не було, контактуєте з предметами, яких стосувалися інші люди (посуд, піднос, гроші і т.д.). Якщо без нього — ніяк, беріть з собою одноразовий посуд. 
7. Їжте гостру їжу. Вона розширює судини і покращує кровообіг у всьому організмі і у верхніх дихальних шляхах зокрема. Це грає свою роль в профілактиці грипу тому, що інфекція легше приживається, коли судини звужені (спазмовані). 
8. Обполіскуйте кип`ятком чашку. Це знищить мікроби, які могли на неї потрапити.

Немає коментарів:

Дописати коментар